Главният прокурор е внесъл в Народно събрание искане за снемане на

...
Главният прокурор е внесъл в Народно събрание искане за снемане на
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на млад депутат от ГЕРБ за блудство с непънолетна

Главният прокурор е внесъл в Народно заседание искане за снемане на имунитета на " народния представител Д.А. по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП) ". това събощават от държавното обвиняване.

Вече е ясно, че става въпрос за Даниел Александров - народен представител от ГЕРБ, за който оня ден бе оповестено, че е обвинен за блудствени дейности с лице, навършило 14, само че не и 18 година (непълнолетна).

За разлика от повечто дрги проблеми, с които Гешев внезапно реши да " обстрелва " ГЕРБ, тук досъдебното произвеждане е формирано на 31 май 2023 година Деянието е от 7 май в с. Бистрица, а прокуратурата го разказва по този начин:

" Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст ".

Самият народен представител на 7 юни разяснява:

" В дъното на всичко това стои моят бракоразвод, който е реалност повече от месец-два. "

Ето и цялото прокурорско известие от през днешния ден:

Главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на депутат от 49-ото Народно заседание

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за снемане на имунитета на народния представител Д.А. по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП).

Искането е по отношение на досъдебно произвеждане, формирано на 31.05.2023г. В предлагането се сочи, че все още са налице доказателства за привличане на Д.А. в качеството на обвинен за закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 12.04.2023 година Д.А. е положил клетва като народен представител и в това качество се явява лице с имунитет.

Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 136, ал.3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание за възбуждане на наказателно гонене против депутат е належащо позволение на Народното събрание или писменото единодушие на Д.А.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР